Suomen Plastiikkakirurgiyhdistys
Chirurgi Plastici Fenniae ry

Suomen Plastiikkakirurgiyhdistyksen lausunto koskien julkisuudessa esitettyjä tietoja lääkärin syyllistymisestä seksuaaliseen häirintään

Iltalehdessä on 3.11.2016 esitetty tietoja, joiden mukaan Suomessa työskentelevä plastiikkakirurgi on syyllistynyt toistuvasti potilaiden seksuaaliseen häirintään. Suomen Plastiikkakirurgiyhdistys toivoo terveydenhuollon valvovan viranomaisen selvittävän asiaa. Mikäli esitetyt väitteet pitävät paikkansa, yhdistyksemme pitää tapauksia erittäin vakavina ja tuomittavina.

Seksuaalinen häirintä lääkärin työssä on erittäin vakava asia, oli kyse minkä tahansa erikoisalan toiminnasta. Plastiikkakirurgin työhön kuuluu toimenpiteitä ja leikkauksia, joissa vaaditaan erityistä hienotunteisuutta ja asianmukaista käytöstä potilaan luottamuksen säilyttämiseksi.

Suomen Plastiikkakirurgiyhdistys
Chirurgi Plastici Fenniae ry